Vacature Regionaal Bedrijfsanalist Inclusiviteit

Geplaatst op:
oktober 19, 2023
 | 

Onze samenwerkingspartner de arbeidsmarktregio Haaglanden zoekt een enthousiaste en gedreven Regionaal Bedrijfsanalist Inclusiviteit op het stafbureau voor de samenwerkende gemeenten en UWV die bij de regio Haaglanden horen.

Arbeidsmarktregio Haaglanden
De arbeidsmarktregio Haaglanden bestaat uit de gemeenten Delft, Den Haag, Midden-Delfland, Rijswijk, Westland en het UWV. Binnen de regio werken zij samen aan dienstverlening voor werkgevers en werkzoekenden vanuit werkgeversservicepunten (WSP’s). Ook worden diverse landelijke programma’s en regionale projecten in gezamenlijkheid uitgevoerd. De Regionale Bedrijfsanalist Inclusiviteit is een van deze regionale projecten die voortkomt uit de landelijke campagne “Dichterbij dan je Denkt”. Het stafbureau van de regio is een klein team dat de regionale samenwerking faciliteert.

Regionaal Bedrijfsanalist Inclusiviteit
Binnen de arbeidsmarktregio Haaglanden leggen we specifieke nadruk op het actief inzetten van bedrijfsanalyses bij en met werkgevers. Dit is bedoeld om nieuwe kansen te creëren voor werkzoekenden die voornamelijk een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben, dit wordt ook wel job-carving genoemd. Het opstellen van een bedrijfsanalyse biedt werkgevers inzicht in hun eigen processen en de mogelijkheden om het bestaande werkproces te optimaliseren. Dit resulteert in een waardevol partnerschap waarin gezamenlijk gekeken kan worden naar de invulling van goed werkgeverschap.

Werkzaamheden
Als Regionaal Bedrijfsanalist Inclusiviteit geef je samen met de projecteigenaar invulling aan het reeds opgestelde plan van aanpak. Je bent het regionale aanspreekpunt met betrekking tot het maken van bedrijfsanalyses. Van belang is dat de accountmanagers van de uitvoeringsorganisaties jou weten te vinden voor het inzetten van bedrijfsanalyses. Je wordt indien nodig opgeleid tot een expert op het gebied van bedrijfsanalyses, zodat je optimaal voorbereid bent op je rol. Je zult nauw contact onderhouden met de Werkgeversservicepunten (WSP’s), zowel op locatie als via Teams. Dit betekent dat je zowel werkzaam zult zijn vanuit het stafbureau van de arbeidsmarktregio als bij de WSP’s. Thuiswerken behoort ook tot de mogelijkheden.

Belangrijkste verantwoordelijkheden:
– Ontzorgen en ondersteunen van accountmanagers met het opstellen van analyses;
– Creëren van bewustwording en draagvlak bij uitvoeringsorganisaties en werkgevers;
– Opstellen van een communicatieplan in samenspraak met de communicatieafdeling;
– Ontwikkelen van een klantreis voor werkgevers om hen te begeleiden in het proces;
– Ontwikkelen van een toolkit voor zowel intern als extern gebruik;
– Uitvoeren van een informatieve campagne gericht op professionals en werkgevers.

Profiel
Je hebt een onderzoekende en outreachende houding. Je kunt goed omgaan met digitale systemen. Je kunt op een heldere wijze met verschillende partijen communiceren, bent in staat om verbindingen te leggen en weet collega’s en werkgevers op verschillende niveaus in de regio mee te nemen. Je hebt affiniteit met de arbeidsmarkt. Je bent een verbinder met interesse voor het maken van analyses.

Functie-eisen
Minimaal HBO werk- en denkniveau. Je beschikt over aantoonbare regionale ervaring op het werkveld
van arbeidsmarkt. Je hebt bij voorkeur ervaring met het in kaart brengen van werkprocessen van organisaties met als doel mogelijkheden te onderzoeken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De volgende competenties zijn een pré:
– Analyserend
– Verbindend Netwerken
– Communiceren
– Adviseren
– Samenwerken

Bijzonderheden
Het betreft een functie van 32 uur per week voor in ieder geval 1 jaar, met gerede kans op verlenging. De voorkeur gaat uit naar iemand die al werkzaam is bij een van de gemeenten van de arbeidsmarktregio of UWV rayon Haaglanden, en die vanuit zijn of haar werkgever voor 32 uur per week gedetacheerd kan worden bij de arbeidsmarktregio. Echter, ook een zzp’er die voldoet aan het bovenstaande profiel, nodigen we van harte uit om te reageren. De startdatum is zo spoedig mogelijk. Salaris is binnen schaal 11 cao gemeenten, afhankelijk van relevante en aanvullende werkervaring. Tevens bestaat de mogelijkheid om de functie op te delen in 16 uur per week voor twee bedrijfsanalisten.

Sollicitatie
Wanneer jij vindt dat je in het gestelde profiel past en je beschikt over de juiste competenties, dan ontvangen we graag jouw sollicitatie, bestaande uit een motivatiebrief en CV. Je kunt tot 23 oktober a.s. per email reageren op deze vacature, via remco.herfst@rpa-haaglanden.nl.

In je motivatie lezen wij graag hoe je denkt deze functie binnen het aangegeven profiel en in de regio Haaglanden in te gaan vullen. Voor meer informatie over de functie en de procedure en voor versturen van de sollicitatie kun je contact opnemen met Remco Herfst via remco.herfst@rpa-haaglanden.nl of 06 39 48 89 38.

Post- en bezoekadres

Volg ons op social media
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV Den Haag
KvK: 40410455
info@mkbdenhaag.nl

Lid worden

Als u kiest voor MKB Den Haag, dan kiest u voor een actief netwerk waarin u kennismaakt met steeds nieuwe zakelijk ingestelde en actieve ondernemers. MKB Den Haag kent een gestage aanwas van nieuwe leden.
Word lid
All rights are reserved © MKB Den Haag 2024
Bescherming persoonsgegevensAlgemene voorwaardenCookieverklaring