Stelling van de maand

Wat doet u om klimaatverandering tegen te gaan?

Bekijk resultaten
Laden ... Laden ...

Duurzaam Ondernemen

In de periode tot 2030 verwachten wij veel nieuwe wet- en regelgeving over klimaat en circulariteit. Er zijn grote veranderingen te verwachten voor de MKB ondernemer in Den Haag. Zo zie je nu al stijgende energie- en grondstofprijzen en we verwachten een nog verdere stijging van kosten. Ook zal de nieuwe wet- en regelgeving invloed hebben op vragen en eisen vanuit klanten, de financiering van bedrijven en op vastgoedprijzen. MKB Den Haag voorziet dat de duurzame transitie erg snel zal gaan. Voor goed voorbereide ondernemers biedt deze transitie ook kansen. MKB Den Haag zet zich ervoor in haar achterban hierover goed te informeren en te helpen bij de voorbereidingen voor deze transitie die ons allen zal raken.

Onze rol richting de Gemeente Den Haag

MKB Den Haag positioneert zich ook op het thema duurzaam ondernemen als een uitdagende en enthousiasmerende gesprekspartner voor de Gemeente Den Haag. We vertalen de behoefte van het MKB richting de gemeente en werken graag mee aan passende, aansprekende communicatie en oplossingen in het belang van de stad en alle ondernemers. We onderkennen op dit moment de volgende behoeften;

  • Een duidelijke ambitieuze visie op het gebied van duurzame transitie voor de stad Den Haag. We zien graag dat de Gemeente Den Haag hierop leiderschap toont en het leiderschap binnen het reguliere MKB actiever ondersteunt. Het profileren van de stad Den Haag als leider in de duurzame transitie zal het bedrijfsleven inspireren en energie geven. We vragen de Gemeente zich hierbij niet alleen te beperken tot het uitrollen van wet- en regelgeving. Ook vragen we deze duurzame transitie proactief te benaderen en een kans te laten zijn voor het bedrijfsleven, zodat het Haagse MKB concurrerend en toekomstgericht blijft ondernemen. 
  • Duidelijke proactieve communicatie aan ondernemers over de te verwachten veranderingen, bijvoorbeeld met betrekking tot de EU Green Deal; Fit for 55, Circulaire plannen. Hierdoor zal het MKB niet overvallen worden door de ontwikkelingen. Een voorbeeld hiervan is de te verwachte grote wijziging in inkoopbeleid van de overheid, aangezien de Green Deal inzet op een voorbeeldfunctie van de overheid.
  • Interessante, aantrekkelijke initiatieven en programma's voor mkb'ers, waarbij voldoende budget is voor communicatie, advies, maar ook vouchers voor direct voordeel, die actie bij MKB ondernemers aanspoort.

Duurzame transitie en onze activiteiten als MKB Den Haag 
Ook binnen haar eigen organisatie wil MKB Den Haag actief bijdragen aan de duurzame transitie. In al onze activiteiten willen we het klimaat en sociale-perspectief meenemen, bijvoorbeeld door alleen leidingwater te schenken, geen single-use plastics te gebruiken, voedselverspilling tegen te gaan en ondernemers te stimuleren om met het OV of op de fiets naar onze events te komen.

Activiteiten voor de Haagse ondernemer

MKB Den Haag organiseert regelmatig events over duurzaam ondernemen, om te inspireren, te informeren én ondernemers praktische handvatten te bieden. Zo blijven wij een krachtig maar ook toekomstgericht Haags MKB. 


Verantwoordelijke voor dit speerpunt

Meer over Duurzaam Ondernemen:

Nieuwsartikelen

Maak kennis met bestuurslid Anne Wagenmans

Subsidies voor ondernemers in Den Haag

Nieuwe inzichten en ontmoetingen tijdens Think & Drink over hybride werken bij de ANWB

MKB Den Haag: samen sterk

Word lid

Klaar om te netwerken, verbinden, inspireren en groeien? Neem dan nu plaats aan onze tafel en word onderdeel van MKB Den Haag.
 Schrijf je in!

Word lid

Word lid

Twijfelt u nog over een lidmaatschap? 
Neem gerust contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. We kunnen dan alles samen met u doornemen.

Afspraak maken
"Uiteindelijk gaat het erom dat we Den Haag samen versterken"
Mariska Aantjes, Aantjes Advocaten

Post- en bezoekadres

Volg ons op social media
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV Den Haag
KvK: 40410455
info@mkbdenhaag.nl

Lid worden

Als u kiest voor MKB Den Haag, dan kiest u voor een actief netwerk waarin u kennismaakt met steeds nieuwe zakelijk ingestelde en actieve ondernemers. MKB Den Haag kent een gestage aanwas van nieuwe leden.
Word lid
All rights are reserved © MKB Den Haag 2023
Bescherming persoonsgegevensAlgemene voorwaardenCookieverklaring