Stelling van de maand

Wat doet u om klimaatverandering tegen te gaan?

Bekijk resultaten
Laden ... Laden ...

Duurzaam & Circulair

In de periode tot 2030 verwachten wij veel nieuwe wet- en regelgeving over klimaat en circulariteit en veranderingen voor MKB-ondernemers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stijgende energie- en grondstofprijzen. Ook zal de nieuwe wet- en regelgeving invloed hebben op vragen en eisen vanuit klanten en consumenten, de financiering van bedrijven, vastgoedprijzen, bevoorrading in de stad en het gebruik van materialen, bv. in de bouw.

MKB Den Haag voorziet dat de duurzame transitie snel zal gaan. Goed voorbereide ondernemers pakken de kansen van deze transitie. MKB Den Haag zet zich ervoor in haar achterban hierover goed te informeren en te helpen bij duurzaam en circulair ondernemen.

Onze rol naar de Gemeente Den Haag

MKB Den Haag positioneert zich als een uitdagende en enthousiasmerende gesprekspartner naar de Gemeente Den Haag. We vertalen de behoefte van het MKB en werken graag mee aan passende, aansprekende communicatie en oplossingen in het belang van de stad en alle ondernemers. We onderkennen op dit moment de volgende behoeften:

  • Een visie op het gebied van duurzame transitie voor de stad Den Haag.  We vragen de Gemeente Den Haag leiderschap te tonen en MKB-ondernemers actief te ondersteunen. Het profileren van de stad Den Haag als een leider in de duurzame transitie zal het bedrijfsleven inspireren en energie geven. We vragen de gemeente, naast het implementeren van wet- en regelgeving, deze duurzame transitie proactief en als een kans te benaderen, zodat het Haagse MKB concurrerend en toekomstgericht kan blijven.
  • Duidelijke en proactieve communicatie aan ondernemers over de te verwachten veranderingen, bijvoorbeeld met betrekking tot de EU Green Deal; Fit for 55 en circulaire plannen. Een goed voorbeeld hiervan is het inkoopbeleid van de overheid; de Green Deal vraag om een voorbeeldfunctie van de overheid.
  • Interessante aantrekkelijke initiatieven en programma’s voor MKB’ers, waarbij voldoende budget is voor communicatie, advies en bijvoorbeeld vouchers die initiatieven van MKB-ondernemers ondersteunen.

Activiteiten voor de Haagse ondernemer
MKB Den Haag organiseert regelmatig events over duurzaam ondernemen om te inspireren, te informeren én ondernemers praktische handvatten te bieden. Zo blijven wij een krachtig en toekomstgericht Haags MKB.

Een duurzaam en bewust MKB Den Haag; wat doen wij zelf?
Ook binnen haar eigen organisatie wil MKB Den Haag actief bijdragen aan de duurzame transitie. In al onze activiteiten willen we het klimaat en sociale perspectief meenemen, bijvoorbeeld door alleen leidingwater te schenken, geen single-use plastics te gebruiken, voedselverspilling tegen te gaan en ondernemers te stimuleren om met het OV of op de fiets naar onze events te komen.

MKB Den Haag is momenteel betrokken bij de volgende projecten en overleggen:


Verantwoordelijke voor dit speerpunt

Meer over Duurzaam & Circulair:

Nieuwsartikelen

MKB Den Haag: samen sterk

Word lid

Klaar om te netwerken, verbinden, inspireren en groeien? Neem dan nu plaats aan onze tafel en word onderdeel van MKB Den Haag.
 Schrijf je in!

Word lid

Maak een afspraak

Twijfelt u nog over een lidmaatschap? 
Neem gerust contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. We kunnen dan alles samen met u doornemen.

Afspraak maken
"Uiteindelijk gaat het erom dat we Den Haag samen versterken"
Mariska Aantjes, Aantjes Advocaten

Post- en bezoekadres

Volg ons op social media
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV Den Haag
KvK: 40410455
info@mkbdenhaag.nl

Lid worden

Als u kiest voor MKB Den Haag, dan kiest u voor een actief netwerk waarin u kennismaakt met steeds nieuwe zakelijk ingestelde en actieve ondernemers. MKB Den Haag kent een gestage aanwas van nieuwe leden.
Word lid
All rights are reserved © MKB Den Haag 2024
Bescherming persoonsgegevensAlgemene voorwaardenCookieverklaring