Eerste MKB Regio Event trekt meer dan 200 bezoekers

Geplaatst op:
februari 20, 2024
 | 

Dinsdagavond 6 februari vond het eerste MKB Regio Event plaats in Hofhouse in Den Haag. Een gezamenlijk evenement van MKB Den Haag, MKB Leidschendam-Voorburg en MKB Westland. Met meer dan 200 bezoekers kijken voorzitters, Pieter Scholten (Den Haag), Benedikte Zijlstra (Leidschendam-Voorburg) en Shirley Schelkers (Westland), terug op een zeer geslaagd evenement dat smaakt naar meer intensieve samenwerking tussen de MKB regio’s!

Onder leiding van dagvoorzitter Arne Weverling gingen Burgemeester Jan van Zanen (Den Haag), Burgemeester Bouke Arends (Westland) en Burgemeester Martijn Vroom (Leidschendam-Voorburg) met elkaar in gesprek. Hierbij werd het belang van samenwerking tussen verschillende regio’s en het benutten van kansen benadrukt, waarbij faciliteren vanuit de overheid werd genoemd als cruciale factor voor succes.

Voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof sloot het inhoudelijke programma af. Hij benadrukte het positivisme van ondernemers en riep hen op vooral niet te wachten op de overheid maar zelf de mouwen op te stropen, want ondernemers zijn niet voor niets ondernemend! De voorman van het MKB gaf een duidelijk signaal af naar de overheid: 99% van de ondernemers in Nederland valt onder het MKB. Kijk naar hun belangen als regel, in plaats van te richten op de uitzondering van 1% grootbedrijven, hetgeen nu het geval is. Het maken van regels voor die 1% belemmert 99% van de ondernemers in hun dagelijkse werkzaamheden.

Na het inhoudelijke programma was er volop gelegenheid om te netwerken en om ondernemers uit de andere regio’s te leren kennen en te verkennen wat men voor elkaar kan betekenen. Vanuit de aanwezigen kwam duidelijk de oproep tot een vervolg op deze bijeenkomst. Unaniem sloten de voorzitters zich hierbij aan, ook volgend jaar staat er een gezamenlijk evenement op de kalender van de drie MKB-verenigingen.

Fotografie: Sarah Vlekke

Foto 1 van links naar rechts: Van links naar rechts: Burgemeester Jan van Zanen, Burgemeester Martijn Vroom en Burgemeester Bouke Arends.

Foto 2 van links naar rechts MKB2: Van links naar rechts: Pieter Scholten (MKB Den Haag), Benedikte Zijlstra (MKB Leidschendam-Voorburg), Shirley Schelkers (MKB Westland) en Jacco Vonhof (MKB Nederland)

Post- en bezoekadres

Volg ons op social media
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV Den Haag
KvK: 40410455
info@mkbdenhaag.nl

Lid worden

Als u kiest voor MKB Den Haag, dan kiest u voor een actief netwerk waarin u kennismaakt met steeds nieuwe zakelijk ingestelde en actieve ondernemers. MKB Den Haag kent een gestage aanwas van nieuwe leden.
Word lid
All rights are reserved © MKB Den Haag 2024
Bescherming persoonsgegevensAlgemene voorwaardenCookieverklaring