Column Rabin Baldewsingh

Geplaatst op:
maart 23, 2017
 | 

De lente kondigt zich weldra aan.

Voor Hindoestanen in Azië en andere delen van de wereld betekent de lente: feest! Zij vieren het einde van de winter en de komst van de lente uitbundig. Tijdens dit feest, Holi, spelen en lachen de mensen. Staan de liefde en menselijk contact centraal. Het feest markeert dat het goede het wint van het kwade. Iedereen ‘doet mee’. Vriend of onbekende, mannen vrouwen, jong en oud…

Ik laat me hierdoor inspireren. Ik hoop dat ook in Den Haag liefde en contact tussen mensen meer centraal komt te staan. Dat iedereen mee kan doen. Maar als ik kijk naar de ontwikkelingen op het wereldtoneel en in Nederland, maak ik me zorgen. Want zeg nu zelf. Worden we niet rijker, sterker en wijzer als we krachten bundelen? Waarom zouden bepaalde mensen, op grond van welk ‘criterium’ dan ook, er niet bij horen?

Polariseren en tegenstellingen creëren zijn niet de oplossing. We moeten door, vooruit, ook in onze mooie stad. En samen gaat dat het beste. Ook op de arbeidsmarkt. De gemeente Den Haag en partners boeken goede resultaten om mensen weer aan werk te helpen. Werkgevers in de stad. MKB Den Haag, VNO NCW… teveel partners om op te noemen, zetten zich in om kansen te creëren voor mensen die zelf moeilijk aan werk kunnen komen.

De gemeente Den Haag en werkgevers spraken tijdens de recente WERKtop via 53 ‘WERKakkoorden’ de intentie uit om 3.320 Haagse werkzoekenden aan het werk of dichterbij werk te helpen. De akkoorden betreffen 659 betaalde banen en 1.561 stageplekken. Ook komen er 192 STiP-banen uit voort, worden in totaal 335 jongeren en 50-plussers aan werk geholpen, vinden 76 mensen met een arbeidsbeperking werk en komen er 497 werkervaringsplekken beschikbaar. Dit geeft in totaal 3.320 Haagse werkzoekenden – en hun families- perspectief!

Een mooi resultaat. Ook de economie trekt aan. Gaan we nu achteroverleunen? Volmondig nee! Lang niet iedereen profiteert. We gaan door. Samen met onze partners in de stad wil ik bouwen aan de stad van de toekomst: een stad waarin iedereen meedoet.

Wat kunt ú doen?

Haagse werkgevers, groot of klein, er is veel mogelijk! Van stage- en werkervaringsplekken tot betaalde banen. Misschien hebt u zelf een idee. Ik zou het fantastisch vinden om nog veel meer mensen perspectief te bieden via een WERKakkoord. Doet u ook mee?

Meer informatie over WERKakkoorden? Kijk op www.denhaag.nl/denhaagmaaktwerk

Post- en bezoekadres

Volg ons op social media
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV Den Haag
KvK: 40410455
info@mkbdenhaag.nl

Lid worden

Als u kiest voor MKB Den Haag, dan kiest u voor een actief netwerk waarin u kennismaakt met steeds nieuwe zakelijk ingestelde en actieve ondernemers. MKB Den Haag kent een gestage aanwas van nieuwe leden.
Word lid
All rights are reserved © MKB Den Haag 2024
Bescherming persoonsgegevensAlgemene voorwaardenCookieverklaring