Paardenraces ten bate van goed doel tijdens de MKB Den Haag Aspergeparty

Geplaatst op:
juli 1, 2016
 | 

Afgelopen woensdag 25 mei 2016 was een aparte en vooral bijzondere ervaring. Wij, de ondernemers van Den Haag, hadden een uitnodiging van MKB Den Haag gekregen om het netwerkevent MKB Den Haag Aspergeparty bij te wonen. We werden hartelijk ontvangen op de Renbaan Duindigt in Den Haag.

Aangezien de meeste van ons hier nog nooit waren geweest, was dat al een leuke ervaring op zich. Wat hier nog eens bijkwam, was de dresscode: ascot stijl. Mannen in vrolijk gekleurd pak, vrouwen met schattige jurkjes en de meest aparte, grote hoedjes. Om het spektakel af te maken, kon iedereen vooraf op één van de vier paarden wedden die tegen elkaar zouden strijden om de winst. De opbrengst ging naar stichting Studeren en Werken op Maat.

 

Intrigerende speeches bij MKB Den Haag Aspergeparty

Ook inhoudelijk was de MKB Den Haag Aspergeparty een bijzondere ervaring. Hoewel Burgemeester Jozias van Aartsen helaas niet aanwezig kon zijn, kwam wethouder Rabin Baldewsingh ons verblijden met een leuke speech. Hierin bracht hij ouderenwerkloosheid onder de aandacht en riep hij de ondernemers op om samen met de gemeente tot een oplossing te komen.

 

‘Je moet brutaal durven zijn’

MKB Den Haag wil haar steentje bijdragen en had 50-plussers uitgenodigd die op zoek zijn naar een baan. Voor één van hen, Jos Jongma, bleek de MKB Den Haag Aspergeparty een uitgelezen kans: ‘netwerken is dé manier om aan tafel te komen bij de bedrijven. Je moet brutaal durven zijn en iemand op de schouder durven kloppen om te kijken of er een klik is.’ Voor Jongma is deze manier van ‘solliciteren’ nog nieuw: ‘vroeger hoefde je je c.v. niet eens te laten zien en kreeg je een baantje, omdat je vader iemand kende.’ Het blijkt echter wel zijn vruchten af te werpen: ‘ik heb nu al iemand gesproken die weer iemand kent die op zoek is naar iemand zoals ik. En toevallig is dat binnen het bedrijf waar mijn broertje jarenlang had gewerkt. Hoe klein is de wereld!’

 

Gemeente slaat handen ineen met ondernemers

Naast ouderenwerkloosheid, bracht de wethouder ook de relatie tussen de gemeente en Haagse ondernemers onder de aandacht. De gemeente wil de samenwerking met MKB ondernemers versterken door de regels te versoepelen en meer onderhands aan te besteden. Zo kunnen er lokaal meer kansen gecreëerd worden. Ook de leden van het International Community Platform (ICP) werden verwelkomd, waarmee MKB Den Haag de brug wil slaan tussen de internationale organisaties en de MKB bedrijven in onze stad.

 

Een blije winnaar

Na deze intrigerende speeches werd het tijd voor wijn, aspergesoep en de paardenren. Flying Armada bleek het winnende pareltje en niet veel later werden de winnaars van de weddenschap bekendgemaakt en konden ze een grote doos vol asperges ophalen. De grootste winnaar was echter Bart de Bart van Stichting Studeren en Werken op Maat, die voor zijn stichting bij elkaar maar liefst 1530 euro ophaalde.

 

Stichting Studeren en Werken op Maat

De stichting is voortgekomen uit De Bart’s verleden van ziekenhuisbezoekjes door slechte longen. Ook stotterde hij veel en had hij last van dyslexie. Met veel doorzettingsvermogen en een stimulerende omgeving heeft hij zich niet laten weerhouden om een eigen plek op de arbeidsmarkt te veroveren. Dit is echter niet voor iedere werknemer met een arbeidsbeperking vanzelfsprekend. Daarom zet hij zich in voor Young Professionals met een arbeidsbeperking en richt hij zich op de concrete facilitering om een passende baan te vinden binnen de reguliere arbeidsmarkt: ‘ook de mensen met een minder stimulerende omgeving moeten een kans krijgen en geholpen worden om een baan te vinden.’ En dit doet De Bart met succes: ‘sinds 2012 hebben we meer dan 600 mensen geplaatst en ook dit jaar kunnen we minstens 245 jongeren aan een baan helpen.’

Met de opbrengst van de weddenschap zal De Bart zeker nog een grote stap in de goede richting kunnen zetten. En hopelijk pakt de party ook voor Jos Jongma goed uit. Hoe het ook zij, MKB Den Haag Aspergeparty was een zeer vruchtbaar feestje.

Post- en bezoekadres

Volg ons op social media
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV Den Haag
KvK: 40410455
info@mkbdenhaag.nl

Lid worden

Als u kiest voor MKB Den Haag, dan kiest u voor een actief netwerk waarin u kennismaakt met steeds nieuwe zakelijk ingestelde en actieve ondernemers. MKB Den Haag kent een gestage aanwas van nieuwe leden.
Word lid
All rights are reserved © MKB Den Haag 2024
Bescherming persoonsgegevensAlgemene voorwaardenCookieverklaring