Nieuw bestuurslid Pieter Scholten helpt post-corona in mkb-herstel

Geplaatst op:
september 3, 2021
 | 

Het begon als een discussie met zijn accountant over de corona-steunmaatregelen voor zijn eigen bedrijf Easy2Send. Pieter Scholten zag het zwaard van Damocles ook hangen boven de hoofden van zijn mkb-collega’s in Haaglanden. Want hoe zouden zij zich redden uit het woud aan regels in de post-coronatijd? Geen betere plek om hen te helpen dan vanuit het hart van MKB Den Haag. Maak kennis met het bevlogen bestuurslid Pieter Scholten en zijn portefeuille Herstel Economie, post-corona.

MKB Den Haag wil ook post-corona goed luisteren

Ondernemer Pieter Scholten helpt graag waar hij nodig is, dus ook als het gaat om mkb-collega’s die post-corona vastlopen in de wirwar aan steunmaatregelen. Scholten: “Je mag de lange-termijngevolgen van de financiële regelingen niet onderschatten. Iedere mkb-ondernemer die gebruik heeft gemaakt van bijvoorbeeld de NOW-regeling, moet zich goed laten informeren over de addertjes onder het gras en hoe de wetteksten moeten worden uitgelegd. Vooral de evenementensector krijgt het nu zwaar voor de kiezen. Maar er zijn ook genoeg andere sectoren in de regio Den Haag die weliswaar economisch weer de draad oppakken, maar de financiële steun nog wel moeten terugbetalen. MKB Den Haag wil daarom goed luisteren naar haar leden en hen bijpraten over welke risico’s zij post-corona nog lopen. Juist nu de overheid aankondigt dat de regelingen gaan stoppen. Niet voor niets heeft MKB Den Haag de post-corona-economie en herstel als speerpunt benoemd en krijgt dit thema expliciet aandacht in ons verkiezingsmanifest. “

Economisch herstel post-corona steviger op de agenda

Zijn eigen ervaring met de NOW-regeling was de directe aanleiding om zitting te nemen in het bestuur. “Ik was al een enthousiast lid van MKB Den Haag en kwam er als ondernemer achter hoe lastig het is je weg te vinden in de steunmaatregelen. Ik sprak daarover met MKB Den Haag-voorzitter Kim Schofaerts en we concludeerden dat het economisch herstel post-corona steviger op de agenda moet worden gezet. Daaruit ontstond het idee om in het bestuur plaats te nemen en deze portefeuille expliciet vorm te geven. MKB Den Haag kan zich hiermee optimaal voorbereiden op vragen van mkb-ondernemers én antwoord geven op politieke keuzes, met in het achterhoofd de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar,” aldus Scholten.

Easy2Send werkt samen met 500 vervoerders

Scholtens eigen onderneming Easy2Send draait inmiddels weer als nooit tevoren. Het bedrijf is gespecialiseerd in logistieke dienstverlening en werkt als expediteur samen met zo’n 500 vervoerders in Nederland. “Ons team van elf medewerkers is actief op twee fronten. Enerzijds doen wij expresswerk voor multinationals waarin tijd de belangrijkste rol speelt. Zo is Easy2Send in staat om binnen 30 minuten een zending op te halen bij een leverancier. De andere activiteit is ‘art handling’, het gespecialiseerd en wereldwijd vervoeren van kunstvoorwerpen, onder meer van en naar veilinghuizen. Dit is min of meer toevallig ontstaan aan het begin van de coronacrisis en inmiddels zo succesvol dat het met 300% in omvang is gegroeid.”

Pieters pager piept 200 keer per jaar

Tussen de hectische bedrijvigheid door piept Scholtens pager zo’n 200 keer per jaar. Want zo vaak wordt de onvoorwaardelijk-vrijwillige reserveschipper van de KNRM opgeroepen als er nood is in de Scheveningse branding. “Elk kind wil later bij de politie of brandweer; ik wilde op de reddingsboot. Ik doe dit vrijwilligerswerk al twintig jaar en maak op zee en aan boord veel mee. Soms nare gebeurtenissen, maar gelukkig zijn er ook veel mooie momenten.” zegt de geboren Enschedeër, die en passant ook bestuurder is van Landgoed Het  Meuleman in het Twentse De Lutte. “Een prachtig natuurgebied van 300 hectare met met veel bos, cultuurgrond, uitgestrekte heidevelden en het riviertje De Dinkel dat er doorheen slingert. Tja, het ligt op twee uur rijden van Den Haag, maar als je er even helemaal uit wil zijn, raad ik van harte aan om daar eens van de natuur te genieten. Je krijgt er pure energie om post-corona nieuwe inspiratie op te doen voor je bedrijf!”

Post- en bezoekadres

Volg ons op social media
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV Den Haag
KvK: 40410455
info@mkbdenhaag.nl

Lid worden

Als u kiest voor MKB Den Haag, dan kiest u voor een actief netwerk waarin u kennismaakt met steeds nieuwe zakelijk ingestelde en actieve ondernemers. MKB Den Haag kent een gestage aanwas van nieuwe leden.
Word lid
All rights are reserved © MKB Den Haag 2024
Bescherming persoonsgegevensAlgemene voorwaardenCookieverklaring