MKB’ers in de spotlight | Mijn Zaak! op TV West terugkijken

Geplaatst op:
november 18, 2021
 | 

Het is een onzekere tijd voor Haagse winkeliers en ondernemers. Veel bedrijven zijn vastgelopen of zagen juist door corona kansen en zijn iets anders gaan doen. Vaak lopen zij tegen nieuwe problemen aan. MKB Haag, Gemeente Den Haag en TV West boden deze ondernemers een podium in de 4-delige televisieserie Mijn Zaak! 

Onder leiding van presentator Menno Tamming kregen ondernemers in de studio direct advies van de gemeente en MKB Den Haag, onder andere van Saskia Bruines, wethouder economie gemeente Den Haag en bestuursleden van MKB Den Haag die vanuit hun portefeuille meedenken met deze ondernemers. Horeca-ondernemer René Bogaart en presentator/ondernemer Nicolette Krul namen een kijkje achter de schermen bij de betreffende ondernemingen om met eigen ogen te zien wat er speelt. Welke prangende vraag hebben zij aan de gemeente?

Kijk hier de 4 afleveringen terug.

Aflevering 1

Aflevering 2

Aflevering 3

Aflevering 4

Inhoud uitzending 7 oktober

In de uitzending van donderdag 7 oktober staan de ondernemers Giselle van der Star van Atelier Jungles en Ashwien Bisnajak van Panash Pannenkoekenmix centraal. Giselle wil graag weten waarom de gemeente niet vaker iets inkoop bij lokale ondernemers. Ashwien wil graag antwoord op de vraag waar hij als ondernemer terecht kan met gerichte vragen. Bijvoorbeeld over het verduidelijken van subsidie-eisen en het aannemen van nieuw personeel (met een afstand tot de arbeidsmarkt). Is er een loket waar je dit soort vragen kunt stellen?

In de studio beantwoorden wethouder Saskia Bruines en Bart de Bart van het MKB Den Haag deze vragen. 

Inhoud uitzending 14 oktober

In de uitzending van 14 oktober staan de ondernemers Jeroen de Wal (Store du Nord) en Said Bettah (BBG Boxing) centraal.
Jeroen stelt dat de lokale economie sterker gemaakt moet worden en dat er beter samengewerkt moet worden door gemeente en ondernemers. Hij wil graag weten hoe we dat kunnen bewerkstelligen. Said stelt dat er twee of drie sporthallen in de Schilderswijk staan, maar dat die merendeels worden gebruikt door verenigingen van buiten de Schilderswijk. Hij vraagt zich af hoe je de sportparticipatie kunt verhogen en of het niet eens tijd wordt dat de sporthallen worden teruggegeven aan de bewoners van de Schilderswijk.

Menno Roos (bedrijfscontactfunctionaris bij Gemeente Den Haag) en Appie El Massaoudi (MKB Den Haag) reageren op deze vragen.

Uitzending 21 oktober


In de uitzending van 21 oktober staan de ondernemers Patrick van Aller (Gastropub & Brouwerij Van Kinsbergen) en Loes Willems (Scandinavian Vintage) centraal. Patrick wil graag van de gemeente weten of we 30 jaar oude bestemmingsplannen kunnen vervangen door een nieuwe visie, gebaseerd op de behoeften vanuit de wijk. Loes vraagt zich af hoe de gemeente kan gaan zorgen voor meer betaalbare panden. 

In de studio beantwoorden Saskia Bruines (wethouder Economische zaken Den Haag) en Kim Schofaerts (MKB Den Haag) deze vragen.

Uitzending 28 oktober

In de uitzending van 28 oktober staan de ondernemers Alexander Roep (Lokaal Duinoord) en Coen van den Oever (De Galerie) centraal. De vraag van Alexander aan de gemeente gaat over de top 100 met de meest MKB vriendelijke gemeenten van Nederland. Den Haag staat niet in die top 100. Wat gaat de gemeente Den Haag eraan doen zodat we volgend jaar wel in die top 10 staan? De vraag van Coen aan de gemeente is: Er zijn veel verhuurders die in coronatijd de hurende ondernemers geholpen hebben, maar ook veel verhuurders deden dat niet, waardoor de hurende ondernemers nu in de problemen gekomen zijn. De gemeente heeft geen invloed op de verhuurders van die panden. Hoe kunnen we dat oplossen?

In de studio beantwoorden Stefan Los, adviseur Economisch beleid van de Gemeente Den Haag en Edith Groenewegen van het MKB Den Haag deze vragen. 

Heb je als ondernemer ook vragen? Bij het ondernemersportaal kun je terecht met al je ondernemersvragen. Het ondernemersportaal is bereikbaar via www.ondernemersportaal.denhaag.nl

Post- en bezoekadres

Volg ons op social media
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV Den Haag
KvK: 40410455
info@mkbdenhaag.nl

Lid worden

Als u kiest voor MKB Den Haag, dan kiest u voor een actief netwerk waarin u kennismaakt met steeds nieuwe zakelijk ingestelde en actieve ondernemers. MKB Den Haag kent een gestage aanwas van nieuwe leden.
Word lid
All rights are reserved © MKB Den Haag 2024
Bescherming persoonsgegevensAlgemene voorwaardenCookieverklaring