MKB Den Haag presenteert toekomstplannen tijdens Aspergeparty

Geplaatst op:
juli 1, 2016
 | 

Afgelopen woensdag 25 mei 2016 vond de MKB Den Haag Aspergeparty plaats. Deze party was niet alleen een bijzondere ervaring, maar ook de uitgelezen plek om op de hoogte te worden gebracht van de toekomstplannen van MKB Den Haag.

Dit kwam duidelijk naar voren uit de openingsspeech van de nieuwe voorzitter van MKB Den Haag: Kim Schofaerts. Zij is in 2013 bij MKB Den Haag gekomen om haar kennis en ervaring in te zetten voor het lokale MKB. In de speech gaf ze haar visie op het aankomende jaar met als drie belangrijkste pijlers: de traditionele bedrijven versus de start-ups, de relatie tussen ondernemers en de gemeente en lokaal versus internationaal.

 

Start-ups versus traditionele bedrijven

Tegenwoordig maakt de wereld snelle veranderingen en ontwikkelingen door. Veranderingen die een traditioneel bedrijf lang niet altijd kan bijbenen. Daarnaast gaat er steeds meer aandacht uit naar de start-ups die makkelijker op deze veranderingen kunnen inspelen. Dit is natuurlijk goed, ze moeten een kans krijgen om te groeien, maar ook voor het traditionele Haagse bedrijfsleven moeten kansen gecreëerd worden. De balans tussen oud en nieuw is belangrijk volgens Schofaerts: ‘ik zie het als mijn taak om de balans in de aandacht in de gaten te houden maar ook verbinding tussen deze bedrijven te leggen en te kijken waar er samengewerkt kan worden.’

 

Relatie met de gemeente is essentieel

Daarnaast vindt Schofaerts ‘een goede relatie met de gemeente essentieel om het ondernemersklimaat voor Den Haag te verbeteren en te optimaliseren.’ Bijvoorbeeld door onderhandse aanbestedingen te stimuleren en bepaalde regels te versoepelen. Hierin hebben ze onlangs hun eerste successen behaald en ook de wethouder riep ondernemers op tot een vruchtbare samenwerking.

 

Samenwerking tussen lokaal en internationaal

Als laatst werd er aandacht besteed aan de verbinding tussen het lokale bedrijfsleven en internationale bedrijven. Den Haag is een internationale stad met veel internationale bedrijven en heeft daarom een unieke positie. De samenwerking tussen beide zou echter meer gestimuleerd kunnen worden. Daarom gaat MKB Den Haag bijvoorbeeld de samenwerking met ICP (international community platform) aan.

Klik hier voor de foto’s!

(Bron: DenHaagDirect)

Post- en bezoekadres

Volg ons op social media
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV Den Haag
KvK: 40410455
info@mkbdenhaag.nl

Lid worden

Als u kiest voor MKB Den Haag, dan kiest u voor een actief netwerk waarin u kennismaakt met steeds nieuwe zakelijk ingestelde en actieve ondernemers. MKB Den Haag kent een gestage aanwas van nieuwe leden.
Word lid
All rights are reserved © MKB Den Haag 2024
Bescherming persoonsgegevensAlgemene voorwaardenCookieverklaring