MKB Groei Event Den Haag 2016: Haagse ondernemers met een eigen verhaal

Geplaatst op:
juli 1, 2016
 | 

‘Be bold, be true, be relevant’. Dat is het motto van het The Hague Convention Bureau. Directeur Nienke van der Malen gaf een presentatie tijdens één van de zes workshops van het MKB Groei Event Den Haag, dat op 1 juni 2016 in de Fokker Terminal op de Binckhorst gehouden werd.

at motto onderstreept ook meteen de rode lijn van dit groots opgezette netwerkevent, een initiatief van de gemeente Den Haag in samenwerking met diverse ondernemersorganisaties en businessclubs. Het evenement had als doel om Haagse ondernemers aan te zetten tot groei en te inspireren met succesverhalen van andere ondernemers.

‘Not made in China’ 
Een van die succesverhalen kwam van René van Geer. Ontwerper en eigenaar van Secrid Wallet. Met een slim ontwerp veroverde hij samen met zijn vrouw een paar jaar geleden de portemonnee branche in Nederland. Van Geer vertelt zijn verhaal over het faillissement van hun ontwerpbureau na 20 jaar en de nood om met een creatief en gedurfd idee uit de schulden en ellende te kruipen. ‘Goede ideeën zijn heel moeilijk herkenbaar. Be remarkable, zorg dat het opvallend is en zorg ervoor dat het zo leuk is dat mensen het aan elkaar laten zien. Wij hebben het alleen van mond tot mond reclame hebben.’ vertelt Van Geer.

Marketing en Acquisitie: zorg dat je je onderscheidt
Tijdens de Marketing en Acquisitie workshop werd het hebben van een eigen verhaal gepresenteerd door Rein Rambaldo. Zijn restaurant Mama Kelly zit na de opening een jaar geleden, zeven dagen in de week vol zit en vergaarde zelfs landelijk roem. De locatie van het restaurant op de Binckhorst maakte dat veel ondernemers het niet aandurfden. Rambaldo ging het avontuur aan en werd voor gek verklaard. ‘Ik doe de dingen graag anders. Het was meteen duidelijk: dit is waanzinnig, dit gaan we doen.’

Net als Van Geer in zijn presentatie, benadrukt Rambaldo hoe belangrijk de kwaliteit van het product, de service en het gevoel is dat je verkoopt. Rambaldo: ‘kwaliteit voert altijd de boventoon. De focus moet zijn op de eigen DNA van het bedrijf en de eigen producten’. Naast de workshops Marketing en Acquisitie werden er ook workshops gegeven zoals: Nieuwe Financieringsvormen, Internationaal zaken doen, Groeistrategieën en Duurzame Innovatie.

Met elkaar in gesprek
De presentatie van het MKB Groei Event Den Haag was in handen van Pauline de Wilde. Om met elkaar in gesprek te komen na de workshops, werd gebruik gemaakt van de Buzzmaster. Met de smart phone konden de deelnemers verbinding maken met een groot scherm en antwoorden geven op de centrale vragen die door Pauline gesteld werden. De uitslagen daarvan verschenen vervolgens op het grote scherm. Een zachte microfoon in de vorm van een dobbelsteen werd dan de zaal ingegooid voor iedereen die nog een aanvullende opmerking of vraag had.

Netwerkmarkt
Het MKB Groei Event werd op gepaste wijze afgesloten met een borrel. Luxe borrelhappen werden onder het genot van een biertje en een wijntje weggespoeld terwijl visitekaartjes over en weer gingen en er nieuwe contacten ontstonden.

Post- en bezoekadres

Volg ons op social media
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV Den Haag
KvK: 40410455
info@mkbdenhaag.nl

Lid worden

Als u kiest voor MKB Den Haag, dan kiest u voor een actief netwerk waarin u kennismaakt met steeds nieuwe zakelijk ingestelde en actieve ondernemers. MKB Den Haag kent een gestage aanwas van nieuwe leden.
Word lid
All rights are reserved © MKB Den Haag 2024
Bescherming persoonsgegevensAlgemene voorwaardenCookieverklaring