MKB Den Haag Winter Update

Geplaatst op:
december 22, 2022
 | 

Beste leden en relaties,

In de dagen vlak voor Kerst sturen we jullie onze winterupdate ter afsluiting van het jaar. Vooral om jullie te bedanken voor jullie loyaliteit en inzet voor het MKB in Den Haag en onze organisatie. Zonder jullie support kunnen wij ons niet inzetten voor de ondernemers in Den Haag die wij met trots, expertise en vanuit onze diverse portefeuilles met ons bestuur steunen en vertegenwoordigen. 
 
In deze update delen wij een aantal van onze recente activiteiten en brengen we graag een aantal initiatieven in Den Haag onder jullie aandacht. Juist in deze tijd focussen wij op onze leden en richten we de spotlight nog even extra op ‘onze’ Haagse ondernemers.

Meer ruimte voor de maakindustrie
Den Haag en Haaglanden bruisen van bedrijvigheid. Zelfs in deze stormachtige tijden bouwen ondernemers zelfverzekerd door aan hun toekomst. Eén uitdaging steekt er met kop en schouders bovenuit: er is letterlijk te weinig ruimte voor de maakindustrie. Wat moet er gebeuren? Pieter Scholten, voorzitter van MKB Den Haag, en Raymond Roodbol, voorzitter van de Stichting Bedrijventerreinen Haaglanden, geven antwoord in ons nieuwste artikel
 
Gemeente Den Haag lanceert nieuwe website over werkzaamheden aan de weg
Op deze nieuwe website vind je informatie over wat jij, je klanten en leveranciers nodig hebben om van A naar B te komen. We beseffen ons dat bereikbaarheid voor ondernemers dagelijks van belang is. We zijn daarom positief over deze nieuwe website van de Gemeente Den Haag. De website is bedoeld voor de inwoners, ondernemers en bezoekers van Den Haag. Per project vind je meer informatie over geplande werkzaamheden en omleidingsroutes. Ook staat per project vermeld waar je terecht kunnen met vragen. 

Haagse ondernemers geven ‘Kerst-Vers Bigshopper’ aan klanten voedselbank
Een volle tas met versproducten en feeststol voor een smakelijk diner: voor de vijfde keer op rij stellen ondernemers een pakket samen voor klanten van de voedselbank. Met deze ‘Kerst-Vers Bigshopper’ geven deze ondernemers zo veel mogelijk mensen een extra steuntje in de rug en hopen hen zo een fijne kerst te bezorgen. Onder leiding van MKB Den Haag Bestuurslid Appie el Massaoudi zijn wij als bestuur aanwezig bij dit initiatief op 24 december aanstaande. Wil je bijdragen aan dit initiatief? Neem dan contact op met Appie el Massaoudi.

RMT Haaglanden helpt mensen (weer) aan het werk
De arbeidsmarkt is volop in beweging. Banen verdwijnen, werk verschuift en nieuw werk ontstaat. Hierdoor moeten medewerkers soms van baan wisselen of zich aanpassen om hun huidige werk te kunnen behouden. Sommige mensen hebben daar extra ondersteuning bij nodig. Gemeenten, Rijksoverheid, vakbonden, UWV, werkgeversorganisaties zoals MKB Den Haag, SBB en de onderwijsinstellingen werken samen in het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) Haaglanden om die hulp te kunnen bieden. Klik hier voor meer info.

Antwoord op al je ondernemersvragen via het Ondernemersportaal
Je kunt als Haagse ondernemer bij het OndernemersPortaal terecht voor advies over regels, vergunningen en procedures van de gemeente. De dienstverlening van het OndernemersPortaal is gratis. Klik hier om het OndernemersPortaal te bezoeken.

Kerstborrel MKB Den Haag op de Royal Christmas Fair. Foto: Sarah Vlekke

Tot slot wensen wij jullie als bestuur van MKB Den Haag hele fijne en goede feestdagen. Fijn dat jullie in grote getalen op de kerstborrel op de Royal Christmas fair aanwezig waren! Zoals onze voorzitter Pieter Scholten aangaf in zijn speech: Wij danken iedereen voor de steun en support voor het Haagse MKB en voor ieders inzet in deze (nog steeds) uitdagende tijden. Daarnaast willen we graag onze (samenwerkings-)partners extra in het zonnetje zetten: Rabobank, EY, Grant Thornton, Den Haag Werkt!, Repro van de Kamp, Impact City en Reason Online Marketing; wij zijn trots op de mooie dingen die we met elkaar neerzetten!

Wij kijken er naar uit iedereen in het nieuwe jaar weer te ontmoeten tijdens onze nieuwjaarsborrel in de Tent op de Grote Markt op 17 januari. De uitnodiging volgt binnenkort.

Met een sfeervolle groet, 

Bestuur MKB Den Haag

Post- en bezoekadres

Volg ons op social media
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV Den Haag
KvK: 40410455
info@mkbdenhaag.nl

Lid worden

Als u kiest voor MKB Den Haag, dan kiest u voor een actief netwerk waarin u kennismaakt met steeds nieuwe zakelijk ingestelde en actieve ondernemers. MKB Den Haag kent een gestage aanwas van nieuwe leden.
Word lid
All rights are reserved © MKB Den Haag 2024
Bescherming persoonsgegevensAlgemene voorwaardenCookieverklaring