Maak kennis met Milo Bakker: onze nieuwe MKB Regionaal Werkambassadeur

Geplaatst op:
juli 21, 2020
 | 

Persoonlijk profiel
Ik ben geboren en getogen in Den Haag. Na mijn studies Internationaal Recht en Kunstgeschiedenis in Leiden heb ik mij natuurlijk weer in deze mooie stad gevestigd. Samen met mijn partner, en hondje, woon ik tussen de binnenstad en het strand. Juist die combinatie maakt Den Haag zo bijzonder en aantrekkelijk. Ik houd van het stedelijk leven. En dus ook van de zilte geur van de zee. Met de hond maak ik urenlange wandelingen. Ook probeer ik vier keer per week aan krachttraining te doen (lukt niet altijd). Verder bezoeken wij met enige regelmaat musea en theaters. En lees ik af ten toe een goed boek. Het leukste (qua werk) wat er is is het werken met en voor ondernemers. Jarenlang heb ik gewerkt voor de werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW. Lokaal, regionaal en nationaal. Altijd op het snijvlak van politiek en bedrijfsleven. En vooral altijd gericht op het verbinden van mensen en organisaties. Ik geloof heilig in samenwerking. Samen bereik je meer en met een beter resultaat. Dat is ook logisch. Immers, zo benut je de verschillende inzichten en talenten om tot een breed gedragen oplossing te komen. Om het ondernemersklimaat te verbeteren. Ruimte te geven aan innovatie. Netwerken te bouwen. Etc.

Wat is je opdracht voor MKB Den Haag?
Als MKB Werkambassadeur draag ik bij aan het landelijk initiatief Perspectief op Werk. Het doel is een betere samenwerking en een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het functioneren van de arbeidsmarkt. Zoals in de Haagse regio. De werkgeversverenigingen, gemeente, UWV, onderwijsinstellingen en werknemersorganisaties werken hierin samen. Mijn taak is vooral de verbetering van de dienstverlening aan werkgevers. Te komen tot een duurzame samenwerking. Wat zijn de behoeften van werkgevers? Wat zijn hun suggesties? Wat speelt er op de Haagse en regionale arbeidsmarkt in het bedrijfsleven? Wat voor arbeidspotentieel zoeken zij? Waar kan de overheid en onderwijs in faciliteren? Mijn opdracht is continue in gesprek te zijn en blijven met de werkgever (en hun organisaties), zo het net op te halen en de samenwerking met de publieke sector goed te organiseren en te concretiseren. Het doel is dus een beter functionerende arbeidsmarkt. Altijd al essentieel. Maar in de grillige en onzekere arbeidsmarkt van nu helemaal van belang.

Waarom past dat zo goed bij jou?
Zoals gezegd: ik zoek altijd de verbinding. Samen bereik je echt meer! Verder heb ik als mens ook oprecht iets met het onderwerp. Werken is superleuk. Iedereen die wil zou de kans moeten krijgen om aan de slag te kunnen gaan. Daar moeten soms hobbels voor worden genomen. Maar ik geloof niet in beren op de weg, maar denk altijd in oplossingen. Mijn ervaring is dat ondernemers ook zo denken!

Waar ga jij voor / wat zijn je drijfveren?
Verbinden. Vernieuwen. Anderen ondersteunen in hun functioneren.

Wat kunnen we van jou verwachten de komende periode?
Dat ik zoveel mogelijk contacten ga leggen met werkgevers en hun organisaties. Het gesprek aanga. En vooral heel goed luister naar wat zij te vertellen hebben over hun visie op de arbeidsmarkt. Waar zien zij de kansen? Waar hebben zij behoefte aan? Wat zien zij als mogelijke oplossing? Vooral heel praktisch en concreet. Met de voeten stevig op de grond. Een duidelijk verhaal in de taal van de ondernemer.

Waar kunnen we je voor bellen?
Espresso. Saté. En boerenkool. Maar vooral ook om een afspraak te maken om het gesprek aan te gaan!

Milo is te bereiken via 0651711764 / milobakker@planet.nl

Post- en bezoekadres

Volg ons op social media
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV Den Haag
KvK: 40410455
info@mkbdenhaag.nl

Lid worden

Als u kiest voor MKB Den Haag, dan kiest u voor een actief netwerk waarin u kennismaakt met steeds nieuwe zakelijk ingestelde en actieve ondernemers. MKB Den Haag kent een gestage aanwas van nieuwe leden.
Word lid
All rights are reserved © MKB Den Haag 2024
Bescherming persoonsgegevensAlgemene voorwaardenCookieverklaring