Late betalingen aan MKB-bedrijven aanpakken

Geplaatst op:
februari 25, 2016
 | 

Grote bedrijven wachten te lang met het betalen van hun rekeningen. Vooral het midden- en kleinbedrijf heeft daar last van. Betalingstermijnen zijn namelijk van grote invloed op de liquiditeitspositie van bedrijven. Late betalingen van overheden en van bedrijven onderling verslechteren de liquiditeitspositie van mkb’ers en kunnen ook gezonde bedrijven in financiële moeilijkheden brengen.

MKB-Nederland opent daarom een meldpunt waar kleinere leveranciers misstanden (anoniem) kunnen melden. Gemiddeld wordt een factuur na 36,5 dag betaald, maar excessen op het gebied van late betalingen komen nog te vaak voor. Betaaltermijnen tussen de 90 en 120 dagen zijn geen uitzondering.

Wankelen
De bedrijven die dat soort termijnen hanteren, maken misbruik van hun inkoopmacht, vindt MKB-Noord. Grote bedrijven moeten veel beter gaan beseffen wat de gevolgen kunnen zijn als ze hun kleine leveranciers te laat betalen. Opdrachtgevers zijn gebaat bij sterke leveranciers in de keten – (te) laat betalen maakt deze positie aan het wankelen.

Post- en bezoekadres

Volg ons op social media
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV Den Haag
KvK: 40410455
info@mkbdenhaag.nl

Lid worden

Als u kiest voor MKB Den Haag, dan kiest u voor een actief netwerk waarin u kennismaakt met steeds nieuwe zakelijk ingestelde en actieve ondernemers. MKB Den Haag kent een gestage aanwas van nieuwe leden.
Word lid
All rights are reserved © MKB Den Haag 2024
Bescherming persoonsgegevensAlgemene voorwaardenCookieverklaring