Klimaatvriendelijke verhuizer in Den Haag

Geplaatst op:
juli 1, 2016
 | 

Op maandag 27 juni heeft Robert Medenblik, directeur van Mondial Van der Velde ’t Veentje Verhuizingen, uit handen van Duurzaam Den Haag het bordje ontvangen voor “Klimaatvriendelijke organisatie”.

Tijdens een bijeenkomst voor Elektrisch vervoer in Den Haag is de zaal gevuld met veel ondernemers die allen op hun eigen manier bezig zijn met duurzame mobiliteit. Met de lovende woorden “naast slimme logistiek, ook heel duurzaam betrokken”, heeft Robert Medenblik met trots de erkenning “Klimaatvriendelijke organisatie” in ontvangst genomen.

Mondial Van der Velde ’t Veentje Verhuizingen is het eerste, trotse verhuisbedrijf in de regio Haaglanden met een volledig elektrische verhuiswagen. Duurzaamheid is prioriteit bij de werkzaamheden van de verhuizer. Het milieu staat hoog in het vaandel en als geen ander weet de verhuizer uit Den Haag dat de CO2 uitstoot van de verhuiswagens, bussen en personenwagens een negatieve invloed heeft op de luchtkwaliteit. Deels is het wagenpark dan ook volledig elektrisch uitgevoerd.

Dat het verhuisbedrijf uitgeroepen is tot Klimaatvriendelijke organisatie heeft ook te maken met hun duurzame betrokkenheid met de regio. De verhuizer compenseert namelijk de resterende CO2-uitstoot via het Klimaatfonds Haaglanden. Dit Klimaatfonds levert een bijdrage aan zichtbaar lokaal klimaatbeleid. Met tastbare projecten wordt klimaatneutraliteit van bedrijven en organisaties lokaal zichtbaar.

De CO2-compensatie in 2015 is direct geïnvesteerd in een project van de bewonersvereniging Buurtenergie Statenkwartier in Den Haag. Deze vereniging organiseerde een collectieve inkoopactie met 15 huishoudens. Die plaatsten in totaal 145 zonnepanelen met een verwachte CO2-reductie van circa 284 ton.

Post- en bezoekadres

Volg ons op social media
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV Den Haag
KvK: 40410455
info@mkbdenhaag.nl

Lid worden

Als u kiest voor MKB Den Haag, dan kiest u voor een actief netwerk waarin u kennismaakt met steeds nieuwe zakelijk ingestelde en actieve ondernemers. MKB Den Haag kent een gestage aanwas van nieuwe leden.
Word lid
All rights are reserved © MKB Den Haag 2024
Bescherming persoonsgegevensAlgemene voorwaardenCookieverklaring