Coronacrisis | Update MKB Den Haag 4 juni

Geplaatst op:
juni 4, 2020
 | 

Wekelijkse update van MKB Den Haag voor ondernemers over de coronacrisis, informatie- en contactpunten in Den Haag, updates van de uitvoering van landelijke en lokale maatregelen en ondernemende initiatieven in onze regio.

Landelijke updates

Verlenging noodpakket coronacrisis
‘Een dikke verdubbeling van de vergoeding voor vaste lasten, nadere afspraken over hoe bedrijven kunnen herstructureren en een verlenging van het noodpakket.’ Dat zijn de belangrijkste aanvullende afspraken die vakbonden, kabinet en ondernemersorganisaties hebben gemaakt over het tweede noodpakket voor ondernemers. ‘Met de verlenging en de extra vergoeding voor vaste lasten kunnen we naar verwachting weer extra bedrijven en hun mensen helpen om door deze zware tijd te komen,’ aldus MKB-Nederland en VNO-NCW. Lees hier het overzicht van de maatregelen behorende bij de verlenging van het noodpakket.

Alle protocollen voor de 1,5 economie
MKB-Nederland en VNO-NCW lanceren in samenwerking met de rijksoverheid vandaag de nieuwe website www.mijncoronaprotocol.nl. Op deze site zijn alle protocollen te vinden waarin is vastgelegd hoe bedrijven en publieke organisaties in hun sector aan de slag gaan met de 1,5-meterregels en andere RIVM-voorschriften om verantwoord open te kunnen. Met de afspraken voorkomen we verspreiding van het coronavirus en kunnen bedrijven verantwoord open. Op de site zijn ook de publieke protocollen te vinden, zoals die van het openbaar vervoer en het onderwijs. Op de nieuwe website zijn alle vastgestelde branche-protocollen te vinden. Ook staan er voorbeelden van hoe ondernemers in de praktijk met de 1,5-meterregel en dergelijke kunnen omgaan, wat weer andere ondernemers in andere sectoren kan inspireren voor nieuwe oplossingen. De nieuwe website wordt wekelijks aangevuld met definitieve protocollen en informatie over de 1,5-metereconomie.

Lokale updates

TOZO aanvragen via gemeente Den Haag
Vanaf half juni kan de ‘TOZO 2’, extra inkomensondersteuning voor zelfstandig ondernemers, worden aangevraagd bij de gemeente Den Haag. Via deze link kunt u toetsen of u hiervoor in aanmerking komt.

Opening horeca en terrassen
Per 1 juni kunnen we, met in achtneming van de regels van het RIVM, weer genieten van de horeca e de terrassen. Niet alleen een mooie boost voor de Haagse economie, maar ook voor het sociale en culturele leven in Den Haag. Lees hier alles over de spelregels om samen verantwoord te genieten van de Haagse horeca.

Succesvol zakendoen in Duitsland? Wij helpen!
De gemeente Den Haag zet ook dit jaar samen met de Kamer van Koophandel Den Haag en de Duits-Nederlandse handelskamer een begeleidingstraject op voor Haagse MKB-bedrijven die ondanks of juist dankzij de coronacrisis kansen in Duitsland zien. In 2018 en 2019 zijn in totaal zo’n twintig Haagse bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren begeleid om de stap naar de Duitse markt te zetten. Zij zijn inmiddels allemaal actief op de Duitse markt en hebben hun omzet door deze stap merkbaar zien groeien. Het begeleidingstraject is voor de deelnemers, afgezien van enkele specifieke activiteiten zoals (buitenlands) beursbezoek, kosteloos en staat open voor in Den Haag gevestigde ondernemers uit alle sectoren. Een mooie impuls om ook internationale samenwerking weer op gang te brengen!

Wilt u meer informatie of zich (vóór 8 juni!) meteen aanmelden? Kijk dan op www.denhaag.nl/internationaalondernemen.

Wij wensen u wederom sterkte en succes voor de komende week. Aarzelt u niet om contact met ons op te nemen als u hierbij hulp nodig heeft!

Post- en bezoekadres

Volg ons op social media
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV Den Haag
KvK: 40410455
info@mkbdenhaag.nl

Lid worden

Als u kiest voor MKB Den Haag, dan kiest u voor een actief netwerk waarin u kennismaakt met steeds nieuwe zakelijk ingestelde en actieve ondernemers. MKB Den Haag kent een gestage aanwas van nieuwe leden.
Word lid
All rights are reserved © MKB Den Haag 2024
Bescherming persoonsgegevensAlgemene voorwaardenCookieverklaring