Coronacrisis | Update MKB Den Haag 24 maart

Geplaatst op:
maart 24, 2020
 | 

Wekelijkse update van MKB Den Haag voor ondernemers over de coronacrisis, informatie- en contactpunten in Den Haag, updates van de uitvoering van landelijke en lokale maatregelen en ondernemende initiatieven in onze regio.

Update landelijke maatregelen

De afgelopen week is een aantal maatregelen genomen om ondernemers te ondersteunen. We hebben deze met u gedeeld via onze social media kanalen en via onze nieuwsbrief. Wij zetten deze maatregelen met de juiste links nogmaals op een rij:

Coronaloket voor ondernemers 
VNO-NCW en PZO-ZZP hebben samen met de  een coronaloket geopend voor ondernemers met vragen. Het loket is ook telefonisch te bereiken via tel. 0800-2117 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur).

Er is ook een landelijk crisisnummer voor alle vragen over het coronavirus: tel. 0800-1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 08:00 en 20:00.

Overzicht landelijke regelingen en noodmaatregelen kabinet
Een overzicht van landelijke regelingen en de noodmaatregelen vindt u via bijgaande links:

Overzicht regelingen via MKB Nederland
Overzicht noodmaatregelen Rijksoverheid

Wegwijzer uitvoering regelingen
Bijgaand overzicht geeft aan hoe de UITVOERING van de regelingen is belegd en hoe deze aangevraagd kunnen worden. Let op: dit kan per regeling verschillen. Zodra hier nieuwe informatie over beschikbaar is, laten wij dit weten. Houdt u hiervoor ook de website van de Gemeente Den Haag in de gaten.

Lokale maatregelen en centraal informatiepunt Gemeente Den Haag

Voor vragen door ondernemers in Den Haag verwijzen wij u naar de website van de Gemeente Den Haag en het ondernemersloket.

Hier vindt u informatie, maar ook updates over maatregelen op gemeentelijk niveau en over de uitvoering van landelijke maatregelen.

Saskia Bruines, wethouder economie, heeft op vrijdag 20 maart 2020 een lokaal steunpakket gepresenteerd om het mkb en werknemers door de crisis te helpen. De samenvatting en de wijze waarop u hier gebruik van kunt maken vindt u ook terug op deze website.

Houdt dus deze website steeds in de gaten voor aanpassingen en meer informatie over de uitvoering van maatregelen.

Ondernemende initiatieven Den Haag en omgeving

Handjes of denkkracht
Heeft uw organisatie hulp nodig in de vorm van spullen of vervoer? Of zoekt u informatie op het gebied van communicatie en financiën? Neem dan contact op met PEP. PEP verbindt vrijwilligers en ondernemers. MKB Den Haag ondersteunt dit initiatief van harte.

www.pepdenhaag.nl/corona
info@pepdenhaag.nl
070 302 44 44

Alle mondkapjes verzamelen
In de regio Haaglanden is er, net als in de rest van Nederland, schaarste aan mondkapjes voor hulpverleners in ziekenhuizen, bij huisartsen en andere zorgprofessionals. Omdat het van groot belang is dat onze zorgprofessionals goed beschermd te werk kunnen gaan in deze tijd, start Stichting Transmurale zorg samen met Mondial Van der Velde Verhuizingen, Xtra Welzijn en ADO Den Haag een inzamelingsactie: #allemondkapjesverzamelen! Hierbij worden particulieren en bedrijven in de regio Haaglanden die momenteel mondkapjes beschikbaar hebben opgeroepen om deze zo snel mogelijk in te leveren bij één van de inleverpunten zoals verschillende wijkcentra van Xtra Welzijn, het Multifunctioneel Centrum bij ADO Den Haag, dat dient als supportershome, en de logistieke Hub van Hubbel Lastmile op bedrijventerrein ZKD. Voor een overzicht van alle inleverlocaties en de openingstijden per locatie zie: www.allemondkapjesverzamelen.nl

Een prachtig initiatief waarbij leden en bestuursleden van MKB betrokken zijn! Met speciale dank ook aan Hubbel en Smith Communicatie!

Voor en door (sociaal) ondernemers
Er worden prachtige en creatieve initiatieven genomen in Den Haag op dit moment. Voor en door ondernemers. Een paar initiatieven uitgelicht:

Maaltijden via De Prael in Den Haag. Check de website voor het take away menu, bestellingen en de juiste en veilige manier van ophalen of laten bezorgen.

Hoe krijg je snel je business online? Sociale onderneming The Young Digitals werkt aan een mooi aanbod voor retail ondernemingen in samenwerking met de Gemeente Den Haag. Houdt de website en social media in de gaten!

Maaltijden voor ouderen via Atalay Celenk, eigenaar van Juliana Plaza, het café in de Julianakerk. Een prachtig initiatief Atalay!

Made in Moerwijk heeft een speciaal spreekuur voor ondernemers in Den Haag Zuid-West. Heeft u advies nodig of hulp bij het doen van aanvragen? Graag aanmelden via info@madeinmoerwijk.nl.

Via de sociale media van het Haags Retail Punt worden de vele initiatieven van lokale ondernemers gedeeld. Houdt dus ook deze kanalen goed in de gaten. En we kunnen het niet genoeg benadrukken: koop lokaal en steun de winkel op de hoek.

Veel sterkte de komende week, laten we goed voor elkaar zorgen, blijf creatief en tot volgende week. We houden u zo goed als mogelijk op de hoogte.

Met een hartelijke groet,

Team MKB Den Haag

Post- en bezoekadres

Volg ons op social media
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV Den Haag
KvK: 40410455
info@mkbdenhaag.nl

Lid worden

Als u kiest voor MKB Den Haag, dan kiest u voor een actief netwerk waarin u kennismaakt met steeds nieuwe zakelijk ingestelde en actieve ondernemers. MKB Den Haag kent een gestage aanwas van nieuwe leden.
Word lid
All rights are reserved © MKB Den Haag 2024
Bescherming persoonsgegevensAlgemene voorwaardenCookieverklaring