Bart de Bart, bestuurslid inclusief en sociaal ondernemen

Geplaatst op:
februari 12, 2021
 | 

Wie is Bart de Bart?
Ik ben geboren (1988) en getogen in het mooie Zeeland. Na een studie bestuurskunde ben ik gaan werken op één van de Haagse departementen en in 2012 ben ik gestart als ondernemer. Ik merkte uit eigen ervaring hoe belangrijk het was dat alle jongeren goede kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Dat was mijn motivatie om Studeren en Werken op Maat (SWOM) te starten. Inmiddels werken wij met een jong en enthousiast team van dertig collega’s in Den Haag, Zwolle en Zeeland. We begeleiden de start van jaarlijks 250 ‘young professionals’ met een arbeidsbeperking in hun eerste echte baan. Dat doen we bij zo’n 88 werkgevers die zijn aangesloten als partner en opdrachtgever. 

Kun je wat meer vertellen over je drijfveren?
Een inclusieve arbeidsmarkt voor iedereen dat is waar ik voor ga en mijzelf hard voor maak. Iedereen moet tot zijn of haar recht kunnen komen, of het nu je partner, broer, zus of kind is. Als we ons iets realiseren op dit moment dan is het wel dat de we allemaal de structuur van werk nodig hebben. Want werk is zoveel meer dan alleen een inkomen. Werk staat ook voor kunnen meedoen in de samenleving. En voor levensgeluk. In die zin is werk van onschatbare waarde. En als ik ergens in geloof dan is het de innovatiekracht van ondernemers in ons land. Zonder deze ondernemers geen banen en die zijn hard nodig. Daarom ligt mijn hart ook bij het sociaal ondernemen.

Dat doe je vanuit meerdere rollen?
Als sociaal ondernemer ben ik sinds 2017 voorzitter van de Social Club Den Haag, de ondernemersvereniging voor sociaal ondernemers in onze regio. Hier is ons doel om een podium en ontmoetingsplek te bieden voor sociaal- en impact ondernemers. Het mooie is dat de werelden van sociaal ondernemers en (MKB-) ondernemers steeds meer naar elkaar toe groeien. Ondernemen en impact maken is gelukkig steeds meer ‘het nieuwe normaal’. Mijn bestuursrol bij MKB Den Haag en Social Club Den Haag versterken elkaar en dat is kracht.

Ook ben ik breder actief in het sociale domein: Ik ben vice-voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad (LCR). Momenteel denken wij vanuit de LCR, samen met het Ministerie van SZW, actief mee over de juiste aanpassingen van de Participatiewet, zodat deze vooral werkbaarder wordt voor zowel werkgever als werkzoekende met een arbeidsbeperking. 

Wat kunnen onze leden van jou verwachten de komende tijd?
Als MKB Den Haag zijn we met diverse projecten en partijen (zowel werkgevers, ondernemers als de Gemeente Den Haag met name Den Haag Werkt) aan de slag om inclusiviteit en participatie te realiseren en meer banen en gelijke kansen te creëren, denk aan Perspectief of Werk. Ik voeg daar graag mijn expertise en ervaring aan toe. Daarnaast zal ik mij vooral inzetten voor sociaal ondernemen met de gevestigde MKB’ers in de stad. 

Ik heb veel zin in mijn nieuwe rol zie jullie graag persoonlijk op het eerste echte real-life event, zodra dat weer kan!

Maak hier ook kennis met MKB Regionaal werkambassadeur Milo Bakker,

Post- en bezoekadres

Volg ons op social media
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV Den Haag
KvK: 40410455
info@mkbdenhaag.nl

Lid worden

Als u kiest voor MKB Den Haag, dan kiest u voor een actief netwerk waarin u kennismaakt met steeds nieuwe zakelijk ingestelde en actieve ondernemers. MKB Den Haag kent een gestage aanwas van nieuwe leden.
Word lid
All rights are reserved © MKB Den Haag 2024
Bescherming persoonsgegevensAlgemene voorwaardenCookieverklaring